Palinghapje op komkommer              

24 stuks

4 personen                 

 

1 komkommer  

15 sprietjes bieslook                       

4 takjes peterselie                     

½ zakje verse kervel (à 15g)               

1½ el gemberjam                   

2 tl citroensap              

peper en zout               

1 pakje gerookte palingfilets                   

1/3 potje rode imitatie-kaviaar             

keukenpapier   

 

 

Komkommer wassen en in 24 plakjes van 1 cm dik snijden en uitspreiden op keukenpapier.  

In kopje bieslook 2 takjes peterselie en kervel fijnknippen.

Jam en citroensap erdoor roeren en op smaak maken met peper en zout.

Palingfilets uitspreiden en dun bestrijken met kruidenmengsel.           

Filets in lengte halveren en in gelijkmatige stukjes snijden.

Plakjes komkommer op schaal leggen.  

 

Op elk plakje 3 stukjes paling met besmeerde kant naar beneden leggen.

Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Vóór gebruik rest van peterselie in 24 kleine toefjes verdelen.

Elk palinghapje garneren met 1/3 tl kaviaar en 1 toefje peterselie