Hete gehaktballetjes in pittige tomatensaus     

circa 12 a 15 stuks

4 personen                 

 

1 ui      

1 grote vleestomaat                 

4 el olie           

5 el zoetzure rode chilisaus               

250g rundergehakt                

1 el gehaktkruiden              

2 el paneermeel            

2 el koffieroom              

3 el fijngehakte petersele                     

peper en zout   

 

 

Hak de ui fijn.   

Ontvel de tomaat, schep de zaadjes eruit en snij de tomaat in stukjes.           

Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de ui ca 3 min.     

Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, al roerend, ca 10 min mee.         

Roer er 3 el chilisaus, 1 el peterselie, wat zout en peper door.    

Laat de saus afkoelen.          

Meng het gehakt met de gehaktkruiden, paneermeel, koffieroom, 2 el peterselie en 2 el chilisaus.

Vorm van het gehakt 12 tot 15 kleine balletjes.

Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes bruin en gaar in ca 10 min.       

 

Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.