Stokbrood met pikant gehakt uit de oven

 

4 stukken dun stokbrood van ca 15 cm

400g gemengd gehakt

1/3 gele, 1/3 groene, 1/3 rode paprika in kleine blokjes

2 fijn gesneden sjalotjes

2 el chilisaus

1 el japanse saus (Conimex)

1 el gembersiroop

1 el tomatenketchup

1 ei

2 el paneermeel

Peper en zout

 

 

Meng het gehakt met het ei en voeg dan de oveige ingediënten toe.

Breng dit op smaak met peper en zout

Als de massa te slap is, wat paneermeel erbij

Snij de stukken stokbrood bovenlangs in de lengte door tot aan de bodem en vouw ze open.

Verdeel de gehaktmassa in 4 delen en vorm er lange cilinders van in de lengte van het stokbrood.

Leg in ieder stokbrood een gehaktrol en bestrooi ze met wat paneermeel.

Zet de stokbroodjs op een ovenplateau en bak ze gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 gC in ca 15 à 20 min.

 

Je kunt ze ook laten afkoelen en in stukken snijden.

Later in de oven opwarmen als borrelhapje.