Gehaktballetjes met tomatensaus
Borrelhapjes
4 personen
400 gr lamsgehakt
1 ei
3 teentjes knoflook
4 eetl. gehakte tuinkruiden
mespunt nootmuskaat
1 snee wittebrood, zonder korst
2 eetl. rode wijn
2 eetl. olijfolie
1 gesnipperde ui
1 blikje tomatenstukjes
1 dl. kippenbouillon
Gehakt mengen met ei, knoflook, nootmuskaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Week brood in de wijn en mix met het gehakt.
Vorm 30 gehaktballetjes.
Olie verhitten en de balletjes rondom bruinbakken.
Ui de laatste 5 min. meebakken.
Tomaat en bouillon toevoegen en balletjes 30 min. laten sudderen.
Balletjes uit de pan nemen en saus met staafmixer pureren.
Saus met peper en zout op smaak brengen.
Serveren als een Spaans borrelhapje. (Tapas)