Hete gehaktballetjes in pittige tomatensaus
circa 12 a 15 stuks
4 personen
1 ui
1 grote vleestomaat
4 el olie
5 el zoetzure rode chilisaus
250g rundergehakt
1 el gehaktkruiden
2 el paneermeel
2 el koffieroom
3 el fijngehakte petersele
peper en zout
Hak de ui fijn.
Ontvel de tomaat, schep de zaadjes eruit en snij de tomaat in stukjes.
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de ui ca 3 min.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, al roerend, ca 10 min mee.
Roer er 3 el chilisaus, 1 el peterselie, wat zout en peper door.
Laat de saus afkoelen.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, paneermeel, koffieroom, 2 el peterselie en 2 el chilisaus.
Vorm van het gehakt 12 tot 15 kleine balletjes.
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes bruin en gaar in ca 10 min.
Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.