Kipvingers
400g kipfilet, in reepjes
½ rode peper, zeer fijn gesneden, zonder lijst en pit
2 tenen knoflook
1 dl droge witte wijn
1 dl olijfolie
1½ tl tijm
½ tl komijnpoeder
Peper en zout
Peterselie
Paneermeel
Voor de ailioli:
Mayonaise en 3 tenen knoflook.
Maak eerst de ailioli.
Gewoon de geperste knoflooktenen door de mayo scheppen.
In de koelkast.
Maak een marinade van rode peper, knoflook, witte wijn, olijfolie, tijm, zout en peper en komijnpoeder.
Goed doorelkar roeren en leg daar de kipreepjes in.
Weer goed omzetten en twee uur laten staan.
Meng de peterselie door het paneermeel.
Haal de kipreepjes uit de marinade en rol ze, nog nat, door de paneer.
En nu de grill op de hoogste stand zetten en schuif de reepjes eronder.
Paar keer draaien en in een min of 10 zijn ze wel klaar.
Serveer ze met de ailioli, haal de reepjes erdoor en smullen maar.
Ook koud lekker.