Pikante kippenvleugeltjes

 

1200g kippenvleugeltje

6 el Japanse saus

2 el embersiroop

1 tl sambal oelek

2 el chilisaus

Sap van ½ citroen

1 tl paprikapoeder

2 geperste tenen knoflook

Peper en zout

 

 

Verwijder eventuele veertjes en was de vleugeltjes met koud water.

Droog ze goed af en doe ze in een ruime kom.

Voeg alle ingediënten eraan toe en meng alles goed door elkaar.

Laat het geheel, afgedekt met plastic folie, minstens 2 uur in de koelkast staan.

Leg de vleugeltjes, naast elkaar, op een ovenplateau en bak ze in 30 min goudbruin en knapperig in een voorwarmde oven op 180g C.

Draai ze halverwege om.

 

Als je de hele vleugel te groot vindt, snijd hem dan in het gewricht door met een scherp mes.

De vleugeltjes kunnen prima in de diepvries.