Zalmtartaar

 

Moot zalmfilet, ca 400g

1 rode peper,schoongemaakt en in stukjes

Beetje bieslook, in stukjes geknipt

Klein blikje kappertjes

Potje augurken

1 sjalotje, fijn gesneden

1 tl mosterd

2 el crème fraiche

2 el mayonaise

Stokbrood

Knoflook

 

 

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snij de zalm in kleine blokjes.

Stort de zalmsnippers in een kom met de bieslook en peperstukjes

Doe in een blender: de helft van de kappertjes, 3 augurken, het sjalotje, mosterd, creme fraiche en de mayonaise en meng alles tot een egale massa.

Voeg dit, al lepelend toe aan de zalm in de kom, maar gebruik niet teveel.

Het moet een soort tartaar worden.

 

Leg ondertussen een stokbrood in de oven, nadat je er met een gepelde knoflookteen overheen hebt gehaald.

Haal na enkele minuten het brood uit de oven en snij het overlangs doormidden.

 

Besmeer de twee helften met de zalmtartaar en snij de helften in 3 stukken.