Amerikaanse spare-ribs

 

Vraag bij de slager voor 4 personen: ca 2 kg spareribs uit het ribstuk.

(Mag ook best méér zijn. Komt gegarandeerd op !)

 

Voor de marinade:

3 dl honing.

1/2 dl azijn.

3 knoflooktenen.

Halve chilipeper.

2 takjes rozemarijn.

4 takjes tijm.

2 cm verse gemberwortel

 

alles fijngehakt.

 

 

Breng zeker een dag van tevoren een grote pan stevige, smakelijke groentenbouillon aan de kook en gaar daarin de spareribs ca. 30 min.

Laat het vlees in de bouillon afkoelen.

Haal het daarna eruit en dep het goed droog.

Bestrijk het vervolgens ruim met de marinade, dek het af en zet het minstens 8 uur in de koelkast. (méér is beter)

 

Haal het vlees uit de schaal en laat het uitlekken.

Verwarm ondertussen de oven vóór op 130 grC

Gaar de ribs 60 min in de oven.

 

Draai ze tussentijds enkele keren om en bestrijk ze weer met de marinade.

 

Verhoog, ná een uur, de oventemperatuur tot 220ºC en laat alles nog lekker een goed kwartier garen tot het vlees een knapperig korstje krijgt.

 

 

 

Lekker met COLESLAW

 

En eten met je blote handen.

 

Wel IETSJE laten afkoelen dan.

 

Hemels !