Hete bliksem met spek

 

6 plakken (gezouten) spek

5 uien, in halve ringen

2 kg kruimige aardappelen

2 kg stoofappels, bv Elstar

1 l water

Verse tijm

Enkele blaadjes laurier

Boter

100g paneermeel

Peper en zout

 

 

Snij het spek in reepjes, ca. 1-2 cm)

Smelt een klont boter in een braadpan en bak er de reepjes spek in uit

Doe de ui bij het spek en laat ze meebakken (ze mogen wel bruin worden)

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze bij de stoofpot, samen met het water.

Schilde appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken.

Doe de tijm en laurier erbij en laat alles, afgedekt, een goed uur stoven, op zacht vuur.

 

Werk de Hete Bliksem af met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes en de tijmtakjes.

Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met paneermeel.

Plaats de schaal onder de hete grill tot er een bruin korstje op zit.