Italiaanse aardappelgratin

4 personen

 

1 kg aardappels, vastkokers                   

100g Gorgonzola, in stukjes            

100g salimi (1 dikke plak) in reepjes            

2½ dl slagroom            

peper               

nootmuskaat                

1 teentje knoflook geperst                                                                       

 

 

Geschilde aardappels in plakjes snijden en beetgaar koken. 

Laten uitlekken.

Oven voorverwarmen op 220 graden C.        

Helft van plakjes in ingevette ovenschaal verdelen.          

Helft van kaas en salami erover verdelen, rest van aardappels erop.    

Rest van kaas en salami erover verdelen.          

Slagroom mengen met peper, nootmuskaat en knoflook.          

Over aardappels schenken.        

Gerecht in midden vd oven in ca 40 min goudbruin en gaar bakken.                

Lekker met een italiaanse salade met tomaat, paprika, olijven en feta.