Gegratineerde veldsla–stamppot

4 personen

 

1 kg aardappelen     

1 dl melk         

peper en zout   

1 volle el pesto             

2 eieren                       

100g rookspekjes                 

1 ui, gesnipperd            

1 rode paprika, gesnipperd                   

100g salami (als stuk) in blokjes             

250g veldsla     

paneermeel met tuinkruiden       

50g geraspte kaas    

 

 

Met de aardappelen, melk peper zout en pesto puree maken.

Eieren hardkoken en in blokjes snijden.

Spekreepjes uitbakken en ui en paprika ca 3 min meebakken.           

Worteleindjes van sla afhalen en samen met spek-uimengsel en de salami- en eiblokjes door de puree roeren.           

De stamppot in een ingevette ovenschaal scheppen.        

Bestrooien met paneermeel, vermengd met de kaas.          

Hier en daar een klontje boter leggen.

Onder de hete grill een bruin korstje laten krijgen.