Kerstomaatjestaart

 

5 diepvries plakjes Deeg voor Hartige Taart (Koopmans)

1 bakje kerstomaatjes

3 bosuitjes, in dunne ringetjes

4 eieren

1 dl koffieroom

2 ons rauwe ham, kleingesneden (bv Schwarzwalder)

200g geraspte, belegen kaas

versgemalen peper

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de tomaatjes en verwijder de kroontjes.

Klop in een kom de eieren los met de koffieroom.

Roer de kaas met de uiringetjes en flink peper naar smaak erdoor.

Vet een lage taartvorm (dsn 24 cm) in met een beetje olie.

Leg de plakjes deeg zó in de vorm dat de vorm bedekt is en druk de randen goed aan.

Snij het overtollige deeg langs de bovenrand weg.

Verdeel de rauwe ham over de bodem.

Schenk het eimengsel in de vorm en leg de tomaatjes er in.

Schuif de taart, één richel onder het midden, in  de oven.

Bak de taart in ± 30 min mooi goudbruin en gaar.