Bonenschotel met calamares, kabeljauw en garnalen
een gemakkelijk doch spectaculair gerecht
3 a 4 personen
150g inktvisringen
150g kabeljauwfilet
1 ui, gesnipperd
1 vleestomaat, in stukjes
300g broccoli
2 el olijfolie
1 visbouillontablet
mespunt cayennepeper
1 tl suiker
4 el creme fraiche
1 blik witte bonen (800g)
50g gepelde steurgarnalen
50g geraspte belegen kaas
Snij de kabeljauw in stukjes van ca 3 cm.
Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
Verhit de olie in een flinke koekenpan.
Bak de uisnippers zacht tot ze glazig zijn.
Voeg tomaat, bouillontablet, cayennepeper, suiker en creme fraiche toe.
Roer tot bouillontablet is opgelost.
Schep het ui - tomatenmengsel, de witte bonen met het vocht, de broccoli, calamares, kabeljauw en garnalen in een ovenschaal.
Meng alles doorelkaar en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden c.
Laat het middenin de oven goudbruin en gaar worden in ca 25 min.