Bruine bonen uit de oven

4 personen

 

1 literblik bruine bonen  

1 blikje kidneybonen    

1 mini-blikje maiskorrels                  

250g (lams)shoarmavlees                 

1 el zonnebloemolie            

1 rode ui gesnipperd                   

2 tenen knoflook geperst            

peper, zout, chilipoeder                   

1 dl tomato fritto                       

paneermeel      

boter    

 

 

De bonen en maiskorrels laten uitlekken.

Het shoarmavlees in de hete olie rondom bruin bakken.           

Ui en knoflook ca 2 min meebakken.     

Peper zout en chilipoeder naar smaak en tomato fritto erbij roeren.      

De bonen erdoor scheppen en goed doorwarmen.    

In een ovenschaal overdoen en met paneermeel bestrooien.       

Hier en daar een vlokje boter leggen.

In een oven van 200grc in ca 15 min een knapperige korst laten krijgen.                

Lekker met abrikozenpartjes ( blik ) en ijsbergsla.