Gehaktschotel met aardappel en tomaat
4 personen
700 gr vastkokende aardappels
3 eetl olie
1 grote ui, grof gesneden
400 gr rundergehakt
1-2 spaanse pepers, in stukjes
1 el mosterd
4 el tomatenketchup
peper en zout
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
500 g tomaten in plakken
150 g belegen of Emmentaler kaas geraspt
Aardappels koken en in plakken snijden, ca ½ cm dik.
In 2 el olie ui 10 min zachtjes bakken, gehakt erbij en in 5 min rul bakken.
Pepertje(s) 3 min meebakken en mosterd, tomatenketchup, peper, zout, paprika en oregano toevoegen.
Oven voorverwarmen op 200 gr en helft van aardappelen in ovenschaal schikken.
Gehaktmengsel met helft van tomaat mengen en over aardappels.
Met 3 el kaas bestrooien.
Rest van aardappelen en tomaat om en om op gehakt leggen.
Met rest van kaas bestrooien.
Gerecht in midden van oven in ca 30 min bakken.
Lekker met groene salade.