Indiase spinazieschotel

4 personen

 

1 kg aardappelen     

1 pak vriesverse bladspinazie     

4 à 5 el rozijnen            

3 tenen knoflook                       

1 el Indische curry               

1 tl curry djawa             

1 tl kunjit                     

1 tl garam masalakruiden              

geraspte kokos            

kokosmelk       

125 ml room     

 

 

Schil de aardappelen en maak er chips van, frituren tot knapperig.        

Gehakt rul bakken in een braadpan, tegen het eind de kruiden erbij.    

Diepe ovenschaal invetten, ook de zijkant.

Met de aardappelen bodem en zijkant 1 laag beleggen.         

Gehakt in de schaal verdelen, daarop de spinazie en de rozijnen.          

Alles weer bedekken met chips.  

Mengsel maken van room, geraspte kokos en kokosmelk en curry's.        

Over schotel gieten. 

In voorverwarmde oven van 250 graden, 20 min middenin.