Jachtschotel met appel
4 personen
1 flinke ui
1 el suiker
2 preien
1 zakje instant aardappelpuree
ca 40g boter
50g graspte oude kaas
400g shoarmavlees
paneermeel
1 laurierblad
2 kruidnagels
1½ dl runderbouillon
2 zure appels
2 el rozijnen
Uien snipperen, prei in halve ringen en in de boter fruiten.
Het vlees kleiner snijden en omscheppend meebakken.
Kruiden en bouillon erbij en 15 min laten stoven.
Appels in stukjes en met de rozijnen bij het vlees roeren .
Puree bereiden vlgs recept en de kaas erdoor roeren.
Vleesmengsel in ovenschaal leggen en met puree afdekken.
Dun met paneermeel bestrooien en hier en daar een vlokje boter leggen.
Onder een hete grill een goudbruin korstje laten krijgen.
Lekker met een gemengde rauwkostsalade.