Jachtschotel met appel

4 personen

 

1 flinke ui         

1 el suiker        

2 preien           

1 zakje instant aardappelpuree 

ca 40g boter     

50g graspte oude kaas        

400g shoarmavlees   

paneermeel      

1 laurierblad                 

2 kruidnagels               

1½ dl runderbouillon               

2 zure appels               

2 el rozijnen                 

 

 

Uien snipperen, prei in halve ringen en in de boter fruiten.     

Het vlees kleiner snijden en omscheppend meebakken.     

Kruiden en bouillon erbij en 15 min laten stoven. 

Appels in stukjes en met de rozijnen bij het vlees roeren            .

Puree bereiden vlgs recept en de kaas erdoor roeren. 

Vleesmengsel in ovenschaal leggen en met puree afdekken.

Dun met paneermeel bestrooien en hier en daar een vlokje boter leggen.

Onder een hete grill een goudbruin korstje laten krijgen.            

 

Lekker met een gemengde rauwkostsalade.