Moussaka
4 personen
1 aubergine
zout
1 el olijfolie + olie voor invetten
400g rundergehakt
1 zakje Gyroskruiden (Silvo)
1 blik tomatenblokjes a 400g
1 pak voorgekookte aardappelschijfjes
200g fetakaas
1 bekertje creme fraiche
Was de aubergine en snij hem in plakken.
Bestrooi met zout, laat 15 min intrekken, dan plakken droogdeppen.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de aubergineplakken in ca 4 min aan beide kanten gaar.
Bak het gehakt in ca 8 min in de koekepan rul.
Voeg de gyroskruiden en de tomatenblokjes toe.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bodem van een ingevette ovenschaal met een laag aardappelschijfjes.
Schep hierop een laag gehakt en beleg dit weer met plakken aubergine.
Vul zo de hele schaal en eindig met een laag aardappelschijfjes.
Verkruimel de feta en meng het met de creme fraiche.
Verdeel het fetamengsel over de schotel.
Bak de moussaka middenin de oven in ca 20 min gaar.
Lekker met een courgettesalade.