Ovenschotel met gehakt en venkel
4 personen
75 gr rijst
4 dl kruidenbouillon (tablet)
125 gr boter
400 gr venkel, in lengte gehalveerd
250 gr worteltjes, in plakjes
peper en zout
2 sneetjes witbrood
400 gr gehakt
4 el peterselie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 ei, in schijfjes
1 tl mosterd
50 g bloem
halve ltr melk
100 gr belegen kaas, geraspt
Rijst in bouillon gaarkoken en iets laten afkoelen.
Gehakt mengen met peterselie,ui, knof, brood,ei, zout, peper, mosterd en rijst.
Van boter, bloem en melk roux maken en goed gladroeren…
Kaas erdoor roeren en laten smelten.
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Gehaktmengsel, wortel en venkel in lagen in ovenschaal scheppen.
Saus erover scheppen.
In midden van oven in ca 50 min gaar laten worden.