Ovenschotel met gehakt en venkel

4 personen

 

75 gr rijst         

4 dl kruidenbouillon (tablet) 

125 gr boter     

400 gr venkel, in lengte gehalveerd

250 gr worteltjes, in plakjes 

peper en zout   

2 sneetjes witbrood           

400 gr gehakt               

4 el peterselie  

1 ui, fijngesneden     

1 teen knoflook, geperst

1 ei, in schijfjes

1 tl mosterd     

50 g bloem       

halve ltr melk    

100 gr belegen kaas, geraspt   

 

 

Rijst in bouillon gaarkoken en iets laten afkoelen.          

Gehakt mengen met peterselie,ui, knof, brood,ei, zout, peper, mosterd en rijst.           

Van boter, bloem en melk roux maken en goed gladroeren…    

Kaas erdoor roeren en laten smelten.          

Oven voorverwarmen op 200 gr.        

Gehaktmengsel, wortel en venkel in lagen in ovenschaal scheppen.                    

Saus erover scheppen.        

In midden van oven in ca 50 min gaar laten worden.