Ovenschotel met groene kool en krabbetjes

4 personen

 

40 gr gerookt vers spek (reepjes)          

500 gr aardappels in dobbelstenen   

500 gr groene kool, dunne reepjes

1 eetl olie         

1 kg kleine krabbetjes (stukken 5 cm) 

1 grote ui, grofgesneden   

3 tenen knoflook, plakjes 

2½ dl kippebouillon (tablet) 

2 laurierblaadjes           

1 theel tijmblaadjes     

1 eetl mosterd  

2 peper en zout

eetl (witte wijn)azijn         

100 gr geraspte jong belegen kaas    

75 gr ontbijtspek, in plakjes 

3 eetl peterselie

grote ovenschaal, ingevet           

alu-folie          

 

 

Oven voorverwarmen op 200 gr.        

In grote braadpan spek in ca 10 min uitbakken.

Aardappeltjes erbij en ca 10 min meebakken.           

Kool toevoegen en al omscheppend ca 5 min meebakken.     

Aardappelmengsel uit pan scheppen.        

Olie aan rest braadvetbijdoen en krabbetjes hierin aan alle kanten in 5 tot 8 min bruin bakken.

Ui en knof erbij en 3 min meebakken.     

Aardappelmengsel en krabbetjes in schaal leggen.  

Bouillon met laurier, tijm, mosterd en azijn aan de kook brengen en in schaal doen.    

Gerecht met peper en zout bestrooien.       

Schaal afdekken met alu-folie.

In midden van oven in ca 30 min laten garen.           

Folie eraf.

Kaas over gerecht en nog 20 - 30 min in oven gratineren.

Ontbijtspek in droge hete koekepan in ca 5 min krokant bakken en bij serveren verkruimelen en met peterselie over gerecht strooien.