Ovenschotel met tonijn en courgette

4 personen

 

2 uien  

2 blikjes tonijn in olie (a net 185g)   

3 courgettes                 

peper en zout               

2 el olie           

2 el basilicum               

3 tenen knoflook                       

2 eieren                       

1½ dl melk                   

nootmuskaat    

100g geraspte jongbelegen kaas    

 

 

Uien pellen en in ringen snijden.  

In zeef tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen.          

Courgettes wassen, kroontjes af, in plakken snijden, zout erover.

In grote koekepan olie verhitten en ui ca 5 min zachtjes bakken.           

Plakjes courgette toevoegen, basilicum erover strooien.          

Knoflook pellen en erboven uitpersen, ca 7 min zachtjes bakken.

Regelmatig omscheppen.   

 

In kom doen:

eieren, melk, zout, peper en nootmuskaat.

Roeren.

Ovenschotel (1½ ltr) invetten en courgettemengsel erin doen.     

Tonijn erover verdelen, eimengsel erover schenken.        

Kaas erover strooien.          

Oven voorverwarmen op 200 gr.        

Middenin oven, schotel in ca 30 min heet laten worden en korstje laten krijgen.            

 

Lekker met aardappelpuree