Paddenstoelentaart met spek

 

1 blik super croissantdeeg (6 plakjes)

3 el olijfolie

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

½ bakje rozemarijn (à 15g) de naaldjes fijngesneden

2 bakjes paddenstoelen melange (à 200g)

4 eieren

1 bakje ricotta (250g)

75g belegen geitenkaas 48+, geraspt

1 pakje gerookt ontbijtspek, à 150g

Springvorm 24 cm, ingevet

 

 

Verwarm de oven voor op 200 grC

Bekleed de springvorm met het deeg, druk de plakjes goed aan met wat water.

Prik er met een vork gaatjes in en bak ca. 10 min in het midden van de oven.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min.

Doe de knoflook erbij en bak 2 min mee.

Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen.

 

Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel.

Verdel het paddenstoelenmengsel erover.

Klop de eieren los met de rocotta, geitenkaas en peper en zout naar smaak.

Schenk over de paddenstoelen en verdeel het spek erover.

Bak in ca. 35 à 40 min goudbruin en gaar.