Spinazie–geitenkaastaart

4 personen

 

500g verse spinazie (of diepvries)         

2 lente-uitjes, gesnipperd       

2 tenen knoflook, gesnipperd                   

150g zachte geitenkaas met korst               

1 blikje croissantdeeg              

2 el paneermeel            

2 eieren                       

1 dl crème fraiche             

peper en zout               

nootmuskaat    

2 el pijnboompitten  

 

 

Spinazie met aanhangend water laten slinken, uitlekken en uitdrukken.       

Geitenkaas in plakken snijden.           

Croissantdeeg uitrollen en een ingevette platte taartvorm ermee bekleden.         

Het teveel eraf snijden en er eventueel een sierrandje van maken.

Bodem met vork inprikken en met paneermeel bestrooien.       

Spinazie erover verdelen, daarover ui en knof strooien.   

Plakken kaas daarover leggen.           

Eieren loskloppen met crème fraiche, peper, zout en mespunt nootmuskaat.   

In de vorm schenken en pijnboompitten erover strooien.

Taart in oven 200 graden in ca. 30 min gaar en goudbruin bakken.                       

Lekker met een tomaat – komkommersalade.