Spinazietaart met geitenkaas

4 personen

 

1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart (Koopmans, 450g)   

1 pak diepvriesspinazie                     

2 el olijfolie + olie voor invetten           

45g amandelschaafsel (zakje)         

200g zachte geitenkaas                   

150g gedroogde abrikozen                     

2 rode uien                   

6 eieren                       

2½ tl groene pesto        

peper en zout   

 

extra nodig:   

ronde ovenvaste kom, ca 2 liter  

 

 

laat het deeg ontdooien.        

laat de spinazie ontdooien en uitlekken en druk het vocht eruit.    

vet de kom in en bestrooi ze met het amandelschaafsel.       

bekleed de kom met het deeg en laat het ruim over de rand hangen.           

snij de geitenkaas in blokjes.

snij de abrokezen in reepjes.           

pel de uien en snij ze in grove stukken.          

verhit de olijfolie in een koekepan en bak de ui op matig vuur ca 5 min.     

klop de eieren los in een kom.

roer de ui, abrikozen,eieren, pesto en spinazie doorelkaar.       

schep als laatste voorzichtig de geitenkaas erdoor. 

breng op smaak met peper en zout.    

vul de kom met het mengsel en sla het overhangende deeg over vulling.

bak de taart middenin de oven in ca 45 min gaar en goudbruin.                    

lekker met: roergebakken reepjes vlees en een tomatensalade.