Witlof–kipschotel
4 personen
500g kipfilet
2 sjalotjes
2 el olie
2 el kerriepoeder
2-3 el ketjap manis
125ml droge witte wijn
1 kg witlof
200ml creme fraiche
1 el citroensap
mespunt nootmuskaat
150g geraspte belegen kaas
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200gr .
Snij de kipfilet in stukjes en pel en snipper de sjalotjes.
Verhit de olie in een koekepan en bak de kipfilet zachtjes bruin.
Bak de sjalotjes en 1 el kerriepoeder ca 5 min mee.
Voeg 1 el ketjap en de wijn toe en kook in tot de helft verdampt is.
Maak de witlof schoon en snij de stronkjes in stukken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem.
Schep het kipmangsel erop.
Roer in een kom de creme fraiche los met citroensap en roer er 2 el ketjap, 1 el kerrie, 75g geraspte kaas en nootmuskaat door.
Strijk dit mengsel over de kip en strooi de rest van de kaas erover.
Schuif de schaal middenin de oven en laat in ca 20min gaar worden en goudbruin.
Lekker met aardappelpuree.