Zalmsteak met mierikswortelsaus
Magnetrongerecht
4 personen
2 dunne preien
2 vleestomaten
1 dl droge witte wijn
half bekertje creme fraiche (a 125)
2 eetl mierikswortel (potje)
peper en zout
4 zalmfilets
Prei in lengte in reepjes van ca 6 cm snijden, wassen en uitlekken.
Tomaten ontvellen, zaadjes uit en vlees in blokjes snijden.
In magnetron, wijn in schaaltje op hoogste stand ca 4 min laten inkoken.
Creme fraiche en mierikswortel door wijn roeren en in magnetron nog ca 2 min verwarmen op hoogste stand, halverwege doorroeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Prei over bodem van andere schaal verdelen, tomaat erop leggen.
Bestrooien met zout en peper.
In magnetron onafgedekt ca 3 min op hoogste stand verwarmen.
Zalm op groenten leggen en schaal afgedekt ca 2 min verwarmen.
Mierikswortelsaus in magnetron ca 1 min op vol vermogen verwarmen en doorroeren.
Zalm met groenten mierikswortelsaus serveren.
Serveren met peultjes en verse tagliatelle.