Zuurkoolrolletjes
4 personen
1 kg aardappelen
peper en zout
750g zuurkool
ca 1½ dl melk
25g boter
12 plakjes schouderham
ca 2 el mosterd
200 ml creme fraiche
150g geraspte belegen kaas
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar.
Kook in een andere pan de zuurkool in wat water in ca 15 min gaar.
Giet de aardappelen af en maak met boter en melk een smeuïge puree.
Vet een lage ovenschaal in en verdeel de puree over de bodem.
Bestrijk de plakjes ham dun met mosterd.
Leg op elk plakje een flinke pluk zuurkool en rol de plakjes op.
Leg de rolletjes op de puree.
Roer de creme fraiche los met een scheutje van het zuurkoolvocht en de helft van de kaas.
Verdeel dit mengsel over de rolletjes en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 c in ca 25 min mooi bruin.