Elsje’s macaroni
4 personen
1 pak macaroni
1 maggiblokje
2 tl kerriepoeder
1 grote rode ui (schillen, heel laten)
1plak extra belegen kaas ca 500g
1 rode en 1 groene paprika
pl.m. 300g taugé
klein blikje mais
potje champignons
200g salami, in blokjes
2½ ons uitgebakken spekblokjes
paneermeel
zakje geraspte oude kaas
boter (voor vlokjes)
Macaroni met maggiblokje en hele ui en 1 tl kerrie niet te gaar koken.
In vergiet goed laten uitlekken.
Ui bewaren en snipperen.
Kaas en paprika's in blokjes snijden.
Macaroni in een ovenschaal doen en vermengen met alle ingredienten, behalve de geraspte kaas, paneermeel en boter.
Als de massa is gladgestreken, dan bestrooien met paneermeel.
Daarna alles ruim bestrooien met de geraspte kaas.
Als laatste een aantal botervlokjes over de kaas verdelen.
Schaal in de voorverwarmde oven van 200 graden.
Ca 30 à 40 min garen tot de korst er lekker goudbruin uitziet.
Augurken en ketjap op tafel zetten.
Eventueel spekjes vervangen door ca 400g blokjes achterham.
Maakt dorstig ! Bier voor 's-avonds vast koud zetten !!