Nepnasi

4 personen

 

500g macaroni 

4 eieren           

4 el olie

peper en zout   

500g gehakt                 

1 zakje boemboe nasi goreng             

1 ui, gesnipperd            

250g gesneden soepgroenten               

1 el fijngehakte selderij            

sambal oelek               

ketjap manis                

 

 

Kook de macaroni in ruim kokend water met snufje zout beetgaar.         

Doe in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.         

Verhit 2 el olie in koekenpan en bak het gehakt, omscheppend, rul.      

Schep de boemboe erdoor en laat even sudderen.        

Peper en zout naar smaak erbij.    

Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui even aan.     

Schep de macaroni erdoor en ook het gehakt en de boemboe.        

Breng de nepnasi op smaak met sambal en ketjap. 

Schep op het laatste moment de soepgroenten met selderij erdoor. 

Bak de eieren en leg ze op de nepnasi.                      

 

Lekker met stukken komkommer, gebakken banaan en kroepoek.