Verse lintmacaroni met ei–speksaus

4 personen

 

150g mager gerookt spek    

1 el boter                     

1 bakje champignons               

3 eieren                       

1½ dl slagroom            

peper en zout               

1 tl pesto                     

600g verse lintmacaroni (koeling)                      

100g geraspte pittig belegen kaas    

1 pasta-bouillontablet                

 

 

Spek kleinsnijden en in boter zachtjes uitbakken.

Uit de pan nemen.

Champignons in plakjes en in het spekvet omscheppend goudbruin bakken.

Dan het spek er weer bij doen.   

De eieren met de room, peper en zout, en pesto loskloppen en even laten staan.  

De pasta in ruim water met het tablet in ca. 5 min beetgaar koken. 

Afgieten en terugdoen in de pan.

Het ei-roommengsel bij de pasta doen en met 2 lepels goed omzetten, zodat het ei stolt.    

Het spek-champignonmengsel erdoor roeren en direct serveren.          

 

De geraspte kaas er apart bij geven voor de liefhebbers.