Farfalle met spinazie en champignons
2 personen
150g vlinderpasta (farfalle)
peper en zout
1 ui, gesnipperd
250g champignons, in plakjes
1 el olijfolie
150g magere spekblokjes
1 teen knoflook
300g panklare, verse spinazie
100g verse roomkaas met kruiden
Kook de pasta beetgaar.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekblokjes knapperig bruin.
Pers de knoflook erboven uit.
Schep de champignons en ui erdoor en bak de champignons in ca. 5 min bruin.
Voeg de spinazie toe en laat het op hoog vuur, al omscheppend slinken.
Schep de verse roomkaas erdoor en laat hem al roerend smelten.
Giet de farfalle af en schep de pasta door de spinaziesaus.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de pasta in warme diepe borden en strooi er evt geraspte kaas over.
Lekker met een glas chardonnay.