Gegratineerde macaroni met ham                     

in plaats van ham kun je ook gehakt nemen of varkensvlees

4 personen

 

250g lintmacaroni     

250g ham, in blokjes 

1 grote ui, gesnipperd       

peper en zout               

2 el gehakte peterselie                     

boter               

¼ ltr melk                    

1 ei                 

nootmuskaat                

stukjes boter    

blikje tomatenpuree   

geraspte belegen kaas   

 

 

Macaroni gaar koken, laten schrikken en uitlekken.         

Ham en uien met de peterselie even in boter bakken.           

Melk vermengen met ei, tomatenpuree, peper en zout en nootmuskaat en naar smaak.

In een flink beboterde vuurvaste schotel laag om laag de macaroni en ham-eimengsel leggen; bovenste laag macaroni.        

Daarover het melkmengsel gieten, royaal met geraspte kaas bestrooien.

Met stukjes boter beleggen en ca 40 min in oven van 200 graden middenin oven zetten.