Geroosterd varkensvlees met tagliatelle
2 personen
1 varkenshaasje, ca 250g
1,25 dl vleesfond, uit potje
1,25 dl kookroom
1 dl gezeefde tomaten
200g tagliatelle
Peper en zout
1 mespunt suiker
4 el olijfolie
8 zwarte olijven, zonder pit, grof gehakt
8 verse basilicumblaadjes, in zeer fijne draadjes gesneden.
Droog het varkenshaasje met keukenpapier en snij het in 8 gelijke plakjes
Breng fond en kookroom samen in een pannetje met dikker bodem aan de kook en laat alles enkele minuten zacht koken, onder voortdurend roeren.
Roer er dan de tomaten door en de suiker en breng op smaak met peper en zout.
Houd de saus warm.
Kook de pasta, zoals aangegeven, in water met zout.
Giet af, als ze beetgaar is, doe er 1 el olijfolie bij en roer enkele malen om.
Houd warm.
Bestrijk een grillpan of –plaatje met olijfolie.
Haal de vleesplakjes door de resterende olijfolie en rooster ze in ca 3 à 4 min aan weerszijden bruin en gaar.
Bestrooi ze dan met peper en zout.
Schep de pasta in het midden van twee voorverwarmde borden, bestrooi ze met de olijven en schep de saus erover.
Schik er dan de vleeslapjes op en strooi er de basilicumreepjes over.