Lasagne met frutti di mare             

2 personen

 

2 vellen lasagne

half bekertje creme fraiche               

1 el cognac                  

½ pakje Sofritto, gekr.tomatensaus (à 390g, Grand´Italia)                 

½ gedroogd spaans pepertje (Silvo)              

1 laurierblad                 

100g Frutti di Mare Vis (Super)            

olie voor invetten                       

30g roquette (sla)     

 

 

Verwarm de oven voor op 200gr.

Kook de lasagne in ruim water met zout ca 5 min (zo is hij buigzaam en toch nog stevig).           

Spoel de lasagne af met koud water en laat uitlekken.

Halveer de vellen.  

Meng de cognac en creme fraiche door de sofritto.

Verkruimel met het heft van een mes de peper en strooi ze in de saus.          

Voeg laurierblad toe en laat 10 min zacht koken.

Verwijder het blaadje.

Meng 1/3 deel van de saus door de vis.      

Verdeel 1/3 deel van de tomatensaus over bodem v.e. ovenschotel.     

Was de roquette en verdeel ze over de lengte en middenin elk lasagnevel.       

Verdeel de vis erover. 

Vorm langwerpige rolletjes, laat aan beide zijden de roquette iets uitsteken.

Leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal.      

Schenk de rest van de saus over de lasagne en bak ze middenin de oven in ca 15 min gaar..