Lasagne van Mirjam
4 personen
in dit recept kun je naar hartelust variëren. Niets hoeft vast te staan !
1 pakje lasagne-mix
lasagnebladen
3 ons rundergehakt
2 uien
1 rode paprika in blokjes
1 zak diepvries spinazieblaadjes
2 ons salamischijfjes
3 ons stuk jong belegen kaas
geraspte kaas
3 tenen knoflook, geperst
peper en zout
oregano, basilicum, liefst vers
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Uien snipperen en fruiten.
Paprika en knoflook erbij, gehakt rul bakken.
Uien bij gehakt doen, tomatensaus uit pakje erbij, alles goed kruiden.
Stuk kaas in kleine blokjes snijden.
Béchamelsaus bereiden vlg pakje.
Eerst dun laagje béchamelsaus in een schaal, dan lasagnebladen.
Dan een laagje gehakt, spinazie erover strooien en blokjes kaas.
Weer een laag lasagnebladen met hetzelfde erover.
Als laatste een laag lasagnebladen met daarover béchamelsaus, zodat alle bladen vocht hebben.
Over het geheel gaat wat paneermeel en daarover geraspte kaas.
Middenin de voorverwarmde oven schuiven en ca 30 min verwarmen, tot de kaas mooi goudbruin ziet.