Macaroni met asperges
4 personen
1 pond asperges, in stukken 5 cm
2 eetl boter
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook in plakjes
2 ons rauwe ham, in reepjes
2 eieren, losgeklopt
4 eetl creme fraiche
1 ons geraspte belegen kaas
2 eetl gehakte peterselie
zout en peper
4 ons lange macaroni, doormidden
zout
slaolie
instant magere bouillonpoeder
Kook de asperges op de gebruikelijke wijze beetgaar en giet ze af.
Maak de boter heet en fruit de ui en knoflooktot de ui glazig is.
Roer de ham erbij.
Klop de eieren nog eens op met de creme fraiche en roer het mengsel op het laagste pitje bij de inhoud van de sauspan.
Dan de asperges, kaas en peterselie erbij, in die volgorde.
Zonodig op smaak brengen.
Kook de macaroni op de gebruikelijke manier gaar en giet ze af.
Doe ze in een warme schaal en schep om met wat boter, peper en bouillonpoeder.
Schep tot slot de saus over de macaroni en dien direct op.