Macaroni met kippelevertjes
4 personen
600 gr kippelevertjes
pak macaroni
zout en peper
4 eetl olijfolie
400 gr tomaten
200 gr mager ontbijtspek
300 gr prei
2 teentjes knoflook
2 kleine groene paprika's
1 spaanse peper
25 gr boter
halve eetl bloem
kwart fles witte wijn
snufje basilicum
oregano of marjolein
2 eetl gehakte peterselie
paneermeel
Macaroni 10 min koken, tomaten ontvellen.
Kippelevertjes doormidden snijden en ongerechtigheden eraf halen.
Ontbijtspek in reepjes zachtjes aanbakken in olie.
Vuur hoger en prei, knoflook, stukjes paprika,spaanse peper en helft van tomaten erbij.
Op hoog vuur levertjes bakken in koekepan.
Zijn ze bruin, dan bloem erbij, afblussen met wijn, 3 min doorsudderen.
Garnituur bij levertjes, op smaak maken met kruiden.
Mengen met macaroni.
In ovenschaal en 15 min gratineren in oven.