Macaroni met kippelevertjes

4 personen

 

600 gr kippelevertjes   

pak macaroni   

zout en peper   

4 eetl olijfolie    

400 gr tomaten 

200 gr mager ontbijtspek       

300 gr prei       

2 teentjes knoflook           

2 kleine groene paprika's                      

1 spaanse peper           

25 gr boter       

halve eetl bloem           

kwart fles witte wijn     

snufje basilicum           

oregano of marjolein          

2 eetl gehakte peterselie         

paneermeel      

 

 

Macaroni 10 min koken, tomaten ontvellen.         

Kippelevertjes doormidden snijden en ongerechtigheden eraf halen.     

Ontbijtspek in reepjes zachtjes aanbakken in olie.     

Vuur hoger en prei, knoflook, stukjes paprika,spaanse peper en helft van tomaten erbij.    

Op hoog vuur levertjes bakken in koekepan.    

Zijn ze bruin, dan bloem erbij, afblussen met wijn, 3 min doorsudderen.  

Garnituur bij levertjes, op smaak maken met kruiden.     

Mengen met macaroni.

In ovenschaal en 15 min gratineren in oven.