Macaroni met tonijn en tomaat

2 personen

 

1 blik gepelde tomaten           

1 ui, gesnipperd

2 el olijfolie                   

2 tenen knoflook,geperst                       

½ tl tijm                       

1 tl basilicum               

peper en zout               

2 tl suiker                    

2 blikjes tonijn à ca 180g                       

3 takjes peterselie         

150 g penne rigata (pijpjes mac.)   

 

 

Tomaten afgieten en in kom fijnprakken.

In pan olie verhitten en ui ca 3 min zachtjes bakken.           

 

Erbij: knof, gepr. Tomaten, tijm, basilicum, peper, zout en suiker. 

Zonder deksel ca 25 min zachtjes koken.

Tonijn afgieten en in stukjes verdelen, koel bewaren.          

Peterselie in kopje fijnknippen.      

Macaroni koken vlg gebruiksaanwijzing.      

Tomatensaus weer aan de kook brengen en door macaroni scheppen.        

Overdoen in schaal en tonijn erover verdelen, bestrooien met peterselie.                    

 

Lekker met ijsbergsla.