Macaroni ovenschotel
4 personen
125 gr macaroni
1 eetl olijfolie
2 preien
1 groene paprika
2 eetl paneermeel
1 eetl Parmesaanse kaas
125 gr gekookte ham in blokjes
125 gr grof gehakte Goudse kaas
3 eieren
1 potje garderoom
peper en zout
Macaroni beetgaar koken in ruim water met blokje groentenbouillon.
Ondertussen preien wassen en in dunne ringen snijden.
Preiringen laatste minuut meekoken met macaroni.
Afgieten en afspoelen met koud water.
Ovenschaal invetten met olie en bestrooien met mengsel van paneermeel en parmesaanse kaas.
Hierop macaroni-preimengsel scheppen en paprika en ham erover verdelen.
Eieren splitsen, dooiers met room losroeren, pittig op smaak maken.
In andere kom eiwitten stijfslaan en door eidooiers spatelen.
Eimassa over macaronischotel verdelen, bestrooien met geraspte kaas.
In oven van 225 gr in een dik half uur gratineren.