Pasta met broccoli en worst
4 personen
400g rotelle (oorvormige pasta)
500g broccoli, in kleine roosjes
4 braadworsten
5 el olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook, fijngesneden
50g pittige kaas, geraspt, bv grana padano
Versgemalen peper en zeezout
Kook de pasta vlg de aanwijzing op de verpakking beetgaar
Kook in een andere pan de broccoliroosjes 3 min in ruim kokend water met zout
Snij de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf
Verhit in een braadpan de olie en braad het worstvlees met de knoflook.
Druk met een houten lepelop het worstvlees tot het uitelkaar valt en bruin kleurt
Voeg de broccoli toe en roerbak het geheel nog 5 min op hoog vuur
Draai het vuur dan laag en laat het geheel nog 3 – 5min goed gaar worden
Breng het mengsel op smaak met peper en zeezout.
Giet de pasta af en schep deze op hoog vuur door het worst – broccolimengsel
Bestrooi het gerecht met kaas en blijf roeren tot het door en door warm is.