Pasta van serranoham en kruidenkaas
2 personen
3 el olijfolie
1 kleine ui
1 dikke plak serranoham
3 tenen knoflook geperst
1 prei
1 doosje champagnechampignons
1 bekertje creme fraiche (125g)
1 kruidenkaasje (bv. Boursin)
250g tagliatelle bicolore
paar takjes verse kruiden, bv kervel en peterselie
Verhit in een braadpan de olijfolie, snipper de ui en fruit ze ca 5 min.
Snij de ham in blokjes en bak ze samen met de knoflook nog ca 3 min.
Snij de prei in de lengte in stukjes en de champignons in plakjes.
Bak ze ca 5 min omscheppend mee.
Roer de creme fraiche erdoor.
Kook de pasta gaar vlg de aanwijzingen op de verpakking.
Laat vlak voor het opdienen het kruidenkaasje in de saus smelten.
Verhit een bodempje olie in een koekenpan en frituur de kruidentakjes hierin ca 30 sec.
Laat uitlekken.
Schep de pasta op borden en garneer met de kruidensaus.