Penne met asperges en ham
4 personen
ca. 650g witte asperges
peper en zout
200g geroosterde achterham
100g Parmesaanse kaas (stukje)
400g penne rigata
20g roomboter
1 bekertje slagroom (125ml)
1 bekertje creme fraiche (125ml)
Asperges schillen en in drieen, kopjes apart houden.
Stukjes net beetgaar koken, kopjes na 1 min toevoegen.
Ham in reepjes.
Met kaasschaaf de kaas in dunne flinters schaven.
Asperges afgieten en goed laten uitlekken.
Penne beetgaar koken volgens gebruikasaanwijzing.
1 ruime pan boter smelten en stukjes ham ca 1 min zachtjes bakken.
Asperges voorzichtig erdoor scheppen en ca 1 min meewarmen.
Slagroom en creme fraiche erdoor roeren en even goed doorwarmen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Penne afgieten en door saus scheppen.
In verwarmde schaal doen en garneren met kaasflinters.