Penne met gedroogde tomaatjes en pijnboompitten
4 personen
50 gr pijnboompitten
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook gesnipperd
2 rode pepers
10 gedroogde tomaten op olie
300 gr penne
zout
7 el olijfolie
ca. 50 gr (verse) pesto
100 gr versgeraspte parmezaanse kaas
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Laat ze op een bord afkoelen.
Verwijder de zaadjes uit de pepers en hak de pepers fijn.
Snij de tomaatjes in stukjes.
Kook de penne beetgaar.
Verwarm in een wok 6 el olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
Schep pepers en tomaatjes erbij en bak alles nog ca 3 min zachtjes.
Schep ook de pesto erdoor.
Laat de penne in een vergiet uitlekken.
Schep de penne en de helft van de pijnboompitten door het tomatenmengsel en warm alles nog even goed door.
Schep de pasta in 4 diepe borden en strooi de rest vd pitten en de parmesaanse kaas erover.