Penne met gerookte zalm
4 personen
400g penne
3 el olijfolie extra vierge
1 ui gesnipperd
2oog gerookte zalmsnippers
100 ml cognac
200 ml slagroom
50g koude roomboter
1 bakje napolitana pastasaus (225g AH Huistraiteur)
Versgemalen peper en zeezout
½ zakje verse peterselie (à 30g) fijngesneden
Kook de penne vlg aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Doe de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot glazig
Doe de zalmsnippers erbij, cognac en slagroom en breng ze op laag vuur zacht aan
de kook.
Roer er dan de boter door.
Voeg de pastasaus toe en roer ze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.
Giet de penne af en voeg deze toe aan de saus en warm het geheel, voorzichtig
omscheppend, goed door.
Breng op smaak met peper en zout en strooi de peterselie erover.