Penne met gerookte zalm

4 personen

 

400g penne

3 el olijfolie extra vierge

1 ui gesnipperd

2oog gerookte zalmsnippers

100 ml cognac

200 ml slagroom

50g koude roomboter

1 bakje napolitana pastasaus (225g AH Huistraiteur)

Versgemalen peper en zeezout

½ zakje verse peterselie (à 30g) fijngesneden

 

 

Kook de penne vlg aanwijzing op de verpakking beetgaar.

Doe de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot glazig

Doe de zalmsnippers erbij, cognac en slagroom en breng ze op laag vuur zacht aan

de kook.

Roer er dan de boter door.

Voeg de pastasaus toe en roer ze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.

Giet de penne af en voeg deze toe aan de saus en warm het geheel, voorzichtig

omscheppend, goed door.

Breng op smaak met peper en zout en strooi de peterselie erover.