Spaghetti ala Mama Togni
400 g spaghetti
olijfolie
1 kleine aubergine
knoflook
1 el gehakte peterselie
3 ansjovisfilets
1 blik gepelde tomaten
1 mespunt gedroogde tijm
1 mespunt sambal
150 g ricotta of cream cheese
Parmezaanse kaas
Snijd de aubergine in reepjes en bak die in weinig olie bruin.
Voeg, indien nodig, wat olie toe tijdens het bakken en laat het uitlekken op keukenpapier.
Fruit de knoflook in 2 el olijfolie en roer er de peterselie door.
Doe de ansjovisfilets erbij en laat “smelten”.
Doe de tomaten met sap erbij en breng op smaak met sambal en tijm.
Roer de auberginereepjes erbij als de saus iets dikker wordt en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de spaghetti beetgaar.
Schep de saus op de afgegoten spaghetti.
Verkruimel de ricotta of cream cheese erboven en hussel door elkaar.
Geef er Parmezaanse kaas apart bij.