Spaghetti bolognese 1

4 personen

 

1 ui, gesnipperd

1 dunne prei, fijngesneden     

2 el olijfolie       

500g rundergehakt    

3 tenen knoflook                       

1 blikje tomatenpuree               

3 vleesbouillontabletten               

4 pomodori of rijpe tomaten                

500g broccoli, in kleine roosjes               

300g spaghetti 

peper en zout               

2 el fijngehakte basilicum         

100g geraspte Parmesaanse kaas

 

 

Breng in een pan 1½ ltr water met de bouillontabletten aan de kook.    

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt, al omscheppend, rul.      

Bak de ui en prei mee en pers de knoflook erboven uit.      

Schep de tomatenpuree erdoor en bak het geheel ca 2 min.     

Snij de tomaten in stukjes en voeg ze met 4 dl bouillon bij het gehakt.

Laat het geheel 20 à 30 min zacht pruttelen tot een dikke saus ontstaat.  

Doe de broccoliroosjes in een stoommandje of vergietje.          

Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti toe.   

Hang de broccoli erboven en kook de spaghetti in ca 5 min gaar en stoom intussen de broccoli beetgaar.         

Breng de saus op smaak met zout en peper (veel.   

Giet de spaghetti af en verdeel deze over 4 borden.  

Schep de saus erop en de broccoli eromheen.       

Strooi de basilicum en parmesaanse kaas erover.