Spaghetti bolognese 2                

4 personen

 

3 el olijfolie       

1 grote ui, gesnipperd       

300g wortel, geraspt

1 stengel bleekselderij in boogjes           

100g ontbijtspek, in reepjes            

500g rundergehakt                

1 klein blikje tomatenpuree (70g)               

1 tl gedroogde oregano                       

250 ml rode wijn                       

250 ml vleesbouillon (van tablet)       

1 blik tomatenblokjes (400g)  

550g spaghetti lunghi (extra lang)    

 

 

In braadpan olie verhitten en ui, wortel en selderij 3 min zachtjes bakken.           

Spek en gehakt erbij en 5 min roerbakken tot gehakt rul is.    

Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 min meebakken.           

Wijn bijschenken en 5 min laten sudderen.        

Bouillon en tomatenblokjes erbij en weer aan de kook brengen.          

Vuur laag draaien en saus 15 min laten sudderen.        

Pittig op smaak brengen met zout en peper.  

Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. 

Afgieten (niet met koud water afspoelen) en over vier diepe borden verdelen.           

Saus erop scheppen.                                

 

Lekker met geraspte kaas en een gemengde groene salade.