Spaghetti bolognese 2
4 personen
3 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
300g wortel, geraspt
1 stengel bleekselderij in boogjes
100g ontbijtspek, in reepjes
500g rundergehakt
1 klein blikje tomatenpuree (70g)
1 tl gedroogde oregano
250 ml rode wijn
250 ml vleesbouillon (van tablet)
1 blik tomatenblokjes (400g)
550g spaghetti lunghi (extra lang)
In braadpan olie verhitten en ui, wortel en selderij 3 min zachtjes bakken.
Spek en gehakt erbij en 5 min roerbakken tot gehakt rul is.
Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 min meebakken.
Wijn bijschenken en 5 min laten sudderen.
Bouillon en tomatenblokjes erbij en weer aan de kook brengen.
Vuur laag draaien en saus 15 min laten sudderen.
Pittig op smaak brengen met zout en peper.
Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
Afgieten (niet met koud water afspoelen) en over vier diepe borden verdelen.
Saus erop scheppen.
Lekker met geraspte kaas en een gemengde groene salade.