Spaghetti met marinarasaus

4 personen

 

4 eetl olijfolie    

2 grof gehakte uien     

2 teentjes knoflook, fijngehakt                     

2 ansjovisfilets, of uit tube                    

1 blik gepelde tomaten                       

halve kop droge witte wijn                     

halve theel. zout                       

kwart theel. gedroogde oregano                       

kwart theel. suiker              

500 gr spaghetti           

geraspte parmesaanse kaas    

 

 

Verhit de olie in een pan met dikke bodem.   

Fruit de ui en de knoflook erin tot de uien glazig zijn.     

Doe de ansjovisfilets erbij en haal ze, al roerend, los. 

Voeg vervolgens de tomaten, wijn, zout, oregano en suiker toe.       

Laat het mengsel ca 30 min pruttelen.   

Kook intussen de spaghetti gaar en laat ze goed uitlekken. 

Giet de saus over de spaghetti en bestrooi ze met geraspte parmesaan.