Spaghetti met ui-ansjovissaus                       

4 personen

 

2 tenen knoflook, gesnipperd                   

700g rode uien, gesnipperd                   

300g spaghetti             

2 blikjes ansjovisfilets in olijfolie             

½ zakje peterselie, fijngehakt                     

1 dl droge witte wijn                 

4 el kappertjes                                                             

 

 

Spaghetti koken vlg gebruiksaanwijzing.      

Ansjovis laten uitlekken en olie opvangen.

Ansjovis in stukjes snijden.

Olijfolie (uit blikjes) verhitten in braadpan en ansjovis erdoor roeren. 

Uien en knoflook toevoegen en ca 15 min op laag vuur bakken, regelmatig roeren. 

Wijn en kappertjes toevoegen aan uimengsel en goed doorwarmen.    

Op smaak brengen met peper (en zout?). 

Spaghetti serveren met saus en garneren met de peterselie.                                

 

Lekker met een groene salade.